واریس لگنی چیست؟ روش های درمان آن

فهرست مطالب

یکی از بیماری های شایع در زنان، سندروم احتقان لگن (PCS) است. این بیماری بیش از ۶ ماه طول می‌کشد و به دوران قاعدگی زن مربوط نمی‌شود. بیماری PCS می‌تواند باعث ایجاد رگ های واریسی در نواحی باسن، ران ها و لگن شده و در نتیجه باعث بروز بیماری واریس لگنی می‌شود.

دلیل ایجاد واریس لگنی چیست؟

به طور کلی می‌توان گفت که هم زنان و هم مردان می‌توانند به بیماری PCS مبتلا شوند. دلیل به وجود آمدن این بیماری را نمی‌توان به طور قطع تعیین کرد. اما می‌توان گفت که برخی ناهنجاری های هورمونی می‌توانند به پیشرفت آن کمک کنند. به علاوه برخی تحقیقات نشان داده اند که علاوه بر تغییرات هورمونی، در دوران بارداری برخی تغییرات در ساختار لگن نیز می‌تواند باعث ایجاد این بیماری شود.

علاوه بر ایجاد فشار زیاد در دوران بارداری، هورمون استروژن در زنان نیز می‌تواند دیواره رگ ها را ضعیف کند. در نتیجه احتمال ابتلا به این بیماری در زنان بیشتر است. حرکت طبیعی خون در رگ ها از سمت لگن به قلب است که در این فرآیند خون در رگ های تخمدان جریان یافته و دریچه های درون رگ ها از بازگشت آن جلوگیری می‌کنند. اما در صورت ابتلا به بیماری واریس لگنی، رگ تخمدان ها گشاد می‌شود و در نتیجه دریچه ها به طور کامل بسته نخواهند شد. این عمل باعث ریفلاکس یا بازگشت خون به عقب می‌گردد.

علائم ابتلا به واریس لگنی

ابتلا به واریس لگنی دارای علائم زیر می‌باشد:

  • درد مستمر شکم و اسهال و یبوست (روده تحریک پذیر)
  • ایجاد واریس واژینال ( پدید آمدن رگ های برآمده در ناحیه عبور ادرار)
  • ایجاد رگ های واریسی در نواحی مختلف ران
  • مثانه تحریک پذیر و بی اختیاری در ادرار

همانطور که گفتیم بیماری واریس لگنی در مردان به ندرت اتفاق می‌افتد. که گاهی اوقات به عنوان سندرم پروستاتیت تشخیص داده می‌شود. در مردان این بیماری می‌تواند در اثر بعضی جراحی ها از جمله واریکوسلکتومی به وجود آید. به علاوه می‌توان گفت که ۵۰ درصد نازایی مردان به دلیل ابتلا به این بیماری است. تشخیص واریس لگنی در مردان به صورت مشاهده واریس های روی کیسه بیضه است.

چگونگی تشخیص بیماری واریس لگنی(PCS)

  • توموگرافی کامپیوتری (CT):

سونوگرافی یکی از روش های رایج تشخیص رگ های ضعیف لگن است. اما این روش ممکن است اطلاعات دقیق و مطمئنی درباره این بیماری ندهد. در نتیجه باید از روش توموگرافی کامپیوتری جهت تشخیص این بیماری و تصویربرداری از رگ های ضعیف و غیرطبیعی استفاده کرد.

  • ونوگرافی لگن:

در نهایت می‌توان گفت که یکی از قطعی ترین روش های تشخیص، ونوگرافی لگن است. ونوگرافی توسط یک متخصص در بیمارستان انجام می‌شود. در این فرآیند یک لوله یا سوند از ران یا گردن وارد رگ می‌شود و از اشعه ایکس برای هدایت آن استفاده می‌شود. همچنین برای مشاهده رگ ها توسط اشعه ایکس باید یک رنگ بر پایه ید به داخل رگ ها تزریق کرد. به علاوه ونوگرافی لگن می‌تواند به عنوان یک روش درمانی نیز به حساب آید که پزشک با توجه به تشخیص خود آن را برای شما انجام خواهد داد.

درمان واریس لگنی

راه های درمان واریس لگنی

این بیماری اغلب به اشتباه تشخیص داده می‌شود. در نتیجه می‌توان گفت که درمان آن نیز دشوار است. اما پیشگیری و جلوگیری از پیشرفت آن از طریق تغییر سبک زندگی می‌تواند تاثیرگذار باشد. از جمله راه ها درمان آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رژیم غذایی مناسب:

یبوست یکی از مواردی است که باعث تشدید واریس لگن می‌شود. در نتیجه برای جلوگیری از آن باید از غذاهای پرفیبر استفاده کرد. از جمله غذاهای فیبردار می‌توان به غلات، لوبیا، برنج سبوس دار و … اشاره کرد. همچنین مصرف زیاد مایعات و کاهش مصرف کافئین نیز از تشدید این بیماری جلوگیری می‌کند.

  • ورزش:

ورزش یکی از راه های بسیار تاثیرگذار در حفظ جریان خون و جلوگیری از ابتلا به واریس لگنی است. به دلیل گرفتگی عضلات در صبح، انجام پیاده روی صبحگاهی یکی از روش های موثر است. به علاوه دوچرخه سواری و شنا نیز می‌تواند در درمان بیماری اثر زیادی بگذارند.

  • استفاده از مکمل ها:

گیاهانی از جمله برگ تمشک که به صورت چای یا قرص هستند، می‌تواند به احتقان رگ ها کمک کند. بیوفلاوانوئیدها یکی از ترکیبات گیاهی هستند که در میوه ها وجود دارد. این ماده می‌تواند ضعف رگ ها را کاهش دهد. به علاوه ماده ای به نام پروانتوسیانیدین های الیگومریک نیز با خاصیت آنتی اکسیدانی می‌توانند در حفظ استحکام رگ ها تاثیرگذار باشند. این ماده در توت ها و میوه هایی از جمله انگور وجود دارد.

یکی از بهترین متخصصان واریس در اصفهان, دکتر محمود هادی زاده, با ۳۰ سال سابقه طبابت و بیش از ۱۵ سال سابقه کاری در زمینه درمان واریس در حال فعالیت است. به علاوه ایشان بنیانگذار مرکز درمان واریس در اصفهان هستند. در این مرکز با استفاده از مدرن ترین و موثرترین روش های درمانی مانند درمان با لیزر، درمان با RF و…, افراد زیادی که به این عارضه مبتلا هستند را درمان می‌کنند. برای دریافت نوبت از بهترین متخصص واریس می‌توانید با شماره ۰۹۲۱۱۰۱۶۴۶۲ و یا شماره ۰۳۱۳۲۲۴۲۱۶۵ تماس حاصل نمایید.

فهرست مطالب

دسته مقالات